15 березня 2022 р.

Вебінари в лютому 2022 року від Clarivate

 

З ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інни Гончарук, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Web of Science, для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету в лютому 2022 року було проведено семінар та вебінари від Clarivate українською мовою. Були присутні 85 учасників.

 22 лютого 2022 року для працівників наукової бібліотеки було проведено семінарі на тему «Профіль установи у Web of Science»

Зазвичай у публікаціях автори наводять інформацію щодо місця виконання роботи. Ці дані, у складі інших метаданих, індексуються у Web of Science Core Collection. Аналіз публікаційної діяльності установи (розподіл статей за виданнями, цитувань, співпраці) дозволяє корегувати наукову діяльність та є важливим і для установи і для керівних органів. Під час семінару учасники розглянули складнощі, що можуть виникати при здійсненні аналізу публікаційної діяльності установи, причин їх виникнення, наслідки та шляхи запобігання цим складнощам. А також розглянули як створити, корегувати, підтримувати в актуальному стані профіль установи Web of Science (organization-enhanced) і які показники можна розрахувати та як їх використовувати для побудови стратегії розвитку установи.

 

23 лютого 2022 року було проведено вебінар на тему: «Research Smarter: Derwent Innovation Index: додаткові можливості для наукових досліджень». Учасники вебінару розглянули, які результати досліджень відбуваються у публікаціях та патентах. Дослідницька діяльність науково-дослідних установ та університетів відіграє вирішальну роль у життєвому циклі інновацій. Виконуючи стандартні пошуки і намагаючись зрозуміти тенденції досліджень, наукова спільнота часто схильна покладатися лише на дані публікацій, не беручи до уваги патентні дані, що є також важливими. Поряд із журналами та матеріалами конференцій, патенти є основною складовою світової наукової літератури. До 80% технічних знань можна знайти лише в патентних документах, оскільки промисловці схильні розкривати свої інновації лише в патентних заявках. Слід зазначити що патенти за своєю природою є дуже специфічними документами, які важко прочитати нефахівцям з патентів. Отже для дослідницької роботи вкрай важливо кожному науковцю бути обізнаним з патентами щоб покращити та удосконалити свою дослідницьку діяльність.








 24 лютого 2022 року було проведено вебінар на тему: «Research Smarter: Визначення експертів за допомогою даних Web of Science». На вебінарі учасники сфокусувалися на здобутках науковців за даними Web of Science Core Collection та розглянули прикладні задачі:

·        Хто є кваліфікованими спеціалістами з моєї спеціальності та є лідером?

·        Де знаходяться центри передового досвіду в конкретному регіоні?

·        З якими дослідниками варто шукати партнерства?

·        З якими фахівцями співпрацюють мої конкуренти?

Використовуючи Publons, науковець має можливість: імпортувати і зібрати усі публікації вченого у базі даних Web of Science, ідентифікаторі ORCID, а також бібліографічному менеджері (наприклад, EndNote чи Mendeley); відслідковувати показники цитованості публікацій, що автоматично додаються з основної колекції Web of Science; ідентифікувати доробок в колекціях Web of Science з ідентифікатором ResearcherID; фіксувати опрацьований доробок в якості експерта, рецензента, редактора; відстежити історію експертної оцінки і роботи в складі редколегій наукових журналів. Редакціям наукових видань Publons пропонує інструменти для пошуку рецензентів, які мають досвід проведення досліджень в межах певної тематики.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар