17 березня 2022 р.

Вебінари в березні 2022 року від Clarivate

 

З ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інни Гончарук, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Web of Science, для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету в березні 2022 року було проведено вебінари від Clarivate українською мовою, на яких були присутні 57 учасників.

 10 березня 2022 року було проведено вебінар на тему: «Цитування та їхній аналіз». Серія Clarivate науковцям 2022. Учасники вебінару мали можливість розглянути все що пов’язано з цитуванням у тих документах, які індексуються на платформі і також у тих, які не проіндексовані, але згадуються в пристатейному переліку літератури. Дізналися як знайти цитування своїх робіт, які не проіндексовані в Web of Science Core Collection, ким вони зроблені, а також як використати ці дані у науковій роботі. Цитування публікацій демонструє увагу науковців до певної роботи. Аналіз цитувань дозволяє прогнозувати напрями розвитку науки, проводити порівняльний аналіз ефективності роботи науковця, установ, країн. Цитування є основою для розрахунків низки наукометричних показників.

 15 березня 2022 року було проведено вебінар на тему: «Практикум: Web of Science Core Collection базовий та розширений пошуки». Web of Science Core Collection містить дані з більш ніж 21800 журналів, також матеріали кращих конференцій та монографій. Аналіз якісної літератури дозволяє обирати кращі напрямки, методики, партнерства для більш успішної роботи та уникати помилок, які описані у наукових джерелах. На вебінарі учасники розглянули алгоритми пошуку у Web of Science Core Collection, символи скорочення заміни, застосування операторів пошуку, синтаксис пошукових запитів, найчастіші помилки користувачів, а також уточнення, аналіз та збереження отриманих даних. Отримали навички використання їх у подальшій науковій роботі та звітності. Розглянули особливості використання розширеного пошуку: комбінування пошукових запитів, збереження та аналіз.




Немає коментарів:

Дописати коментар