12 листопада 2021 р.

Вебінари: «Scopus and ScienceDirect» та «Відкрита наука України крізь призму Web of Science»

9 та 11 листопада 2021 року, за ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності д.е.н., професора Гончарук І.В., із метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Web of Science та Scopus, науково-педагогічні працівники, молоді вчені та бібліотека Вінницького національного аграрного університету, підвищуючи свою кваліфікацію, взяли участь у серії вебінарів від Elsevier та Clarivate.

  9 листопада відбувся вебінар на тему: «Scopus and ScienceDirect». Учасники дізналися більше про наукові бази даних Elsevier. Scopus та ScienceDirect – це платформи, які підтримують вчених у їх повсякденній роботі. Проаналізували відмінності та подібності обох платформ, в яких випадках краще використовувати Scopus, а в яких – ScienceDirect.

        

 11 листопада відбувся вебінар на тему: «Відкрита наука України крізь призму Web of Science». Було детально розглянуто - відкритий доступ, відкрита наука, які види є, які складнощі можуть виникнути у вчених і організацій у зв’язку з імплементацією плану S, як змінилася вартість публікацій. На прикладі робіт українських науковців і сусідніх країн за даними бази Web of Science Core Collection і аналітичної системи InCites науковці оцінили як впливає відкритість публікацій на подальшу цитованість робіт і чи дійсно ми маємо рівні можливості завдяки рівному доступу, а також, де знайти видання відкритого доступу і ті, де публікація безкоштовна.


Немає коментарів:

Дописати коментар