16 листопада 2021 р.

День студента

      Роки студентства незрівнянні. Під час навчання в вищих навчальних закладах на студентів чекає стільки всього цікавого та непередбаченого. Потрібно все встигнути та знайти час не тільки для навчання, життя приватне, а й на веселощі та вечірки. Тільки за одну ніч студентові під силу і вивчити матеріал за весь семестр, і конспекти всі переписати, і диплом написати. В студентські роки  здається, що немає нічого неможливого й весь світ грає найяскравішими барвами.

      Міжнародний День студентів було впроваджено на Всесвітньому конгресі студентів. День, коли були вчинені найстрашніші злочини проти молоді, назавжди залишився в історії. В  Чехії під час мирної демонстрації один зі студентів був важко поранений поліцією і помер. Це сталося 17 листопада 1939 року.

   Свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселощами. В Україні День студентів був призначений президентським указом в 1999 році.

           

      Співробітником читальної зали № 3 (періодичних видань) Дорошкевич Н. А. було підготовлено ілюстративно-журнальну виставку  "Студент учора, сьогодні, завтра".


Немає коментарів:

Дописати коментар