15 листопада 2022 р.

Вебінари у листопаді 2022 року

 

З ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інни Гончарук, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформ Web of Science Core Collection, Scopus, ScienceDirect, УкрІНТЕІ для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету у листопаді 2022 року було проведено вебінари від компанії Clarivate, Elsevier, УкрІНТЕІ українською та англійською мовами, до якого по можливості були підключені онлайн 156 учасників.

 8 листопада 2022 року було проведено вебінар від компанії Elsevier на тему: ScienceDirect – джерело наукової інформації. На вебінарі учасники розглянули, яку літературу можна знайти у ScienceDirect, та які корисні функції платформи дозволяють користувачам залишатися в курсі цікавих дослідницьких тем.

8 листопада 2022 року було проведено вебінар від компанії Clarivate на тему: Базові можливості роботи в Web of Science Core Collection. Даний вебінар призначався для початківців, що лише починають роботу з ресурсами Clarivate. На вебінарі учасники ознайомилися з тим що індексується і як відбирається контент до Web of Science Core Collection. За допомогою онлайн демонстрації засвоїли роботу з оновленим інтерфейсом, налаштування персонального кабінету, базовий пошук, поля і оператори, символи скорочення та зміни.

8 листопада 2022 року було проведено вебінар курсу з підвищення кваліфікації «Трансформація науки в бізнес: можливості для комерціалізації» від компанії УкрІНТЕІ на тему: «Розгляд та загальні рекомендації стосовно покращення наповнення, подання проєктів від слухачів курсу». Учасникам вебінару були надані базові теоретичні знання у сфері інноваційної діяльності і трансферу технологій. Залучення більшої кількості українських вчених – розробників інноваційної продукції та технологій – до процесу комерціалізації їх наукової продукції. Ознайомилися з основними міжнародними науковими конкурсами Європейського Союзу, грантовими та стипендіальними програмами. А також був проведений інструктаж з питань підготовки проектної пропозиції, здійснено перегляд презентації її інвесторам та подання на міжнародні наукові конкурси.

8-10 листопада 2022 року було проведено 3-денний осінній табір SciVal на тему: SciVal Camp Autumn 2022. На вебінарах учасники ознайомилися з основними принципами роботи: керування робочим простором і звітування, огляд оновлень та практичними аспектами можливостей SciVal.

10 листопада 2022 року було проведено вебінар від компанії Clarivate на тему: Відкритий доступ та відкрита наука. Даний вебінар був присвячений Міжнародному тижню відкритого доступу, який був запланований та проведений з 24 по 30 жовтня 2022 року. Цьогорічною темою була «Відкритість для кліматичної справедливості». Протягом вебінару учасники дізналися про історію та виклики відкритого доступу, як він позначається і буде впливати на будні науковців. Проаналізували впливовість відкритих та традиційних публікацій за допомогою Web of Science та InCites.

Немає коментарів:

Дописати коментар