9 лютого 2022 р.

Український продукт

       В Україні, як і у багатьох країнах, сільське господарство  - життєво необхідна галузь народного господарства, оскільки зачіпає інтереси людини. А все тому,  що виробництво продуктів харчування - перша умова життя населення. Крім того, ця галузь виробляє сировину для інших галузей промисловості, зокрема харчової.

     Сільське господарсьво відіграє винятково важливу роль у розвитку ринкової економіки України. Сприяє  цьому географічне положення України, її клімат та родючі землі. Відіграє важливу роль і те, що сільське господарство створює робочі місця, зменшує рівень бідності, забезпечує населення продуктами харчування, а промисллвість - сировиною.

    Ще однією важливою галуззю економіки України є харчова промисловість. Сьогодні до неї належить понад 40 галузей, основні з них - виробництво цукру, молока, олії, хліба, м'яса, напоїв та інших продуктів.

    В читальній залі № 1  співробітниками бібліотеки  Дубчак С. В. та Дорошкевич Н. А. було підготовлено і представлено до уваги користувачів книжково-журнальну виставку "Український продукт".


Немає коментарів:

Дописати коментар