20 вересня 2022 р.

Вебінар у вересні 2022 року від компанії Elsevier

 


З ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інни Гончарук, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Scopus, ScienceDirect для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету у вересні 2022 року було проведенно вебінари від компанії Elsevier англійською мовою, до якого по можливості були підключені онлайн 80 учасників.

 Компанія  Elsevier підготувала нову серію англомовних освітніх вебінарів. Під час вебінарів учасники розглянули використання  повнотекстової бази даних ScienceDirect, реферативної бази даних  Scopus, цілі сталого розвитку (SDGs) та інформаційну грамотність, а також заплановано 3-денний осінній табір SciVal та 3-денний табір для авторів.

13 вересня 2022 року вебінар на тему: ScienceDirect in didactics. Використання платформи ScienceDirect для підтримки навчального процесу, допомоги студентам і відвідувачам бібліотеки в доступі до знань. ScienceDirect - одна з найбільших онлайн колекцій опублікованих наукових досліджень. Належить голландському видавництву Elsevier. Колекція містить майже 12 мільйонів елементів контенту з більш ніж 3500 журналів і понад 34000 електронних книг, довідників, наукових збірників. На основі ScienceDirect у 2002 році було створено базу даних Scopus. Статті згруповано в чотири основні розділи: фізичні і технічні науки, природничі науки, медичні науки та соціальні і гуманітарні науки. Анотації більшості статей знаходяться у вільному доступі. Доступ до повного тексту статті вимагає передплати.

14 вересня 2022 року вебінар на тему: Library Trends: Information literacy. На вебінарі учасникам була представлена дискусія, у якій бібліотекарі з різних країн поділилися досвідом навчання інформаційній грамотності. Як саме отримувати доступ до інформації, оцінювати її та мати можливість фільтрувати та використовувати її з різних джерел.




Немає коментарів:

Дописати коментар