26 квітня 2022 р.

Семінар на тему: Платформа Research4Life: алгоритм доступу і роботи


 25 квітня 2022 року було проведено семінар на тему: «Платформа Research4Life: алгоритм доступу і роботи» за ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інни Гончарук, з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Research4Life, для науково-педагогічних працівників, молодих вчених та працівників наукової бібліотеки Вінницького національного аграрного університету, а також для науково-педагогічних працівників і бібліотеки структурних підрозділів ВНАУ на якому були присутні аспіранти 1, 2, 3 та 4 років навчання у кількості 29 учасників.

В межах платформи Research4Life науковцям ВНАУ надано безкоштовний доступ до більш ніж 154 тис. наукових журналів і книг від більш як 200 видавців із усього світу. Research4Life – найбільша у світі платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. Research4Life має на меті покращити навчання, дослідження та формування політики в галузі охорони здоров’я, сільського господарства, навколишнього середовища та інших життєвих, фізичних та соціальних наук. Перелік доступних ресурсів суттєво розширено, більш ніж 15 видавців додатково відкрили електронні колекції книг і журналів для користувачів з України, зокрема, надано доступ до ресурсів таких великих видавництв: Elsevier; Springer Nature; John Wiley & Sons; Taylor & Francis; Emerald; Sage Publications; Oxford University Press; Cambridge University Press; IOP Publishing та інші. Наразі майже 75 тис. книг, понад 12,5 тис. журналів і бази даних доступні для фахівців закладів вищої освіти та наукових установ України.

Увесь контент платформи складається з п'яти колекцій:

Hinari – колекція, яка об'єднує дослідження в галузі охорони здоров'я

AGORA – колекція, яка об'єднує дослідження в галузі сільського господарства

OARE – колекція, яка включає дослідження з екології, географії, енергетики та ін.

ARDI – колекція, що об'єднує дослідження про наукові розробки та інновації

GOALI – колекція, яка об'єднує дослідження в галузі права та суспільних наук, включаючи політичні науки, економіку, філософію, історію та ін.

Використання ресурсу вимагає обов'язкового дотримання наступних умов:

Не дозволяється поширювати та/або передавати третім особам логін/пароль доступу до ресурсу.

Повні тексти документів (статті, книги, розділи тощо) можуть бути роздруковані або збережені тільки для особистого використання з навчальною та дослідницькою метою.

Не дозволяється систематичне завантаження документів або результатів пошуку, зокрема з використанням роботів. У разі недотримання вимог цього пункту, доступ до ресурсу буде припинено для усієї установи.

Не дозволяються передавати документи третім особам ні в електронному, ні в друкованому вигляді.

Не дозволяється комерційне використання результатів досліджень.




 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар