8 липня 2021 р.

Участь науковців ВНАУ у вебінарі «Оновлений Journal Citation Reports»

   У Вінницькому національному аграрному університеті велика увага приділяється забезпеченню всіма необхідними складовими задля покращення умов здійснення науково-дослідної роботи вченими. З ініціативи проректора з наукової та інноваційної діяльності д.е.н., професора Гончарук І. В., із метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи міжнародної наукометричної бази Web of Science 8 липня 2021 року науковою бібліотекою ВНАУ було організовано проведення онлайн вебінару від Clarivate для науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів університету «Оновлений Journal Citation Reports».
    Консультант з регіональних рішень компанії Clarivate Ірина Тихонкова проінформувала науковців про те, що 30 червня 2021 року анонсовано вихід нового: аналітичного інструменту на основі даних Web of Science Core Collection. Наголосила, що використовуючи Journal Citation Reports можна детально проаналізувати видання, для яких розраховується імпакт фактор. На вебінарі було розглянуто новий інтерфейс програми, основні показники, які можна визначити для видання. Також Ірина Тихонкова роз’яснила науковцям чому не розраховуєтьcя імпакт фактор для суто гуманітарних видань, що показує нова метрика Journal Citation Indicator (JCI), яку інформацію можемо отримати і як її зберегти. Консультант розповіла як застосувати інструмент для підбору та оцінки видання для публікації власних результатів та для формування стратегії розвитку видання. Обговорювалося питання вартості публікацій та можливість друкуватися безкоштовно.
   Такі вебінари є досить важливими, адже підвищують рівень знань та сприяють активізації використовувати можливості міжнародних наукометричних баз даних.

Немає коментарів:

Дописати коментар