29 квітня 2021 р.

Майстер-клас з писанкарства

Весна! На порозі головне православне свято – Воскресіння Господнє. У бібліотеці Вінницького національного аграрного університету вже стало доброю традицією до Великодня писати писанки. У народі кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". Адже кожна писанка – це символ добра, радості, здоров'я і любові.
Писанкарство – старовинне мистецтво наших предків. У давнину писанка була оберегом, мала обрядове та магічне значення. Сьогодні вивчення писанкарства важливе для збереження наших коренів та духовного спадку.
Напередодні Великодня 28 квітня 2021 року у бібліотеці університету відбувся майстер-клас з писанкарства. На майстер-клас працівники бібліотеки запросили студентів 2 курсу факультету «обліку та аудиту». Своїми знаннями та умінням писати великодню писанку зі студентами поділилась завідувач інформаційно-бібліографічним відділом Олена Шевчук.
В ході майстер класу говорили про писанку, її історію, походження, вивчали символіку, техніку розпису, дивилися книги, статті по писанкарству і разом вчилися писати писанку. І це було справжнє дійство, яке не залишило байдужим нікого. Кожен з учасників майстер-класу розписав писанку за власним вподобанням, використовуючи традиційні орнаменти писанкарства. Кажуть, що писанку треба писати з гарним настроєм і чистою душею, і нам це вдалося, адже кожний, хто був на заході створив своє диво – власну неповторну писанку. Тож хай кожна створена писанка стане оберегом, а Великодні свята принесуть добро, радість, здоров’я, достаток, щастя у ваші домівки.





Немає коментарів:

Дописати коментар