22 лютого 2019 р.

Семінар з Web of Science у Вінницькому національному аграрному університеті



21 лютого до ВНАУ завітала представник компанії  Clarivate Analytics в Україні, експерт з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання Тихонкова Ірина Олександрівна та виступила з темою «Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання : (Web of Science Core Collection, Journal Citation Report, EndNote, ResearcherID)».
 
В аудиторії 2220 зібрались науковці ВНАУ : викладачі, аспіранти, керівники коледжів та бібліотекарі.
Зі вступним словом виступив президент університету Г. М. Калетнік. Григорій Миколайович підкреслив важливість семінару саме тепер, коли ВНАУ отримав доступ до міжнародних наукометричних баз даних Web of Science та Scopus, а головними критеріями світових рейтингів вузів є наукометричні показники науковців та університету.
   Півтори години пролетіло дуже швидко, адже Ірина Олександрівна охопила багато матеріалу та торкалась актуальних питань з наукометрії. Учасники семінару дізнались про структуру платформи Web of Science та можливості роботи у ній. Науковці отримали корисну інформацію з пошуку журналу для публікації своєї статті, як не потрапити до хижацького видання, як підтягнути статті до свого профілю ResearcherID. Зацікавив присутніх і програмний продукт для керування бібліографією при написанні роботи – EndNote, що дозволяє створити базу публікацій за темою дослідження, і суттєво полегшує оформлення статей за форматом певного видання.
  По завершенні Ірина Тихонкова відмітила публікаційну активність науковців Вінницького національного аграрного університету та відповіла на ряд питань. Проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Гончарук І. В. від усіх присутніх подякувала експерту з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання Ірині Тихонковій за  отриману корисну інформацію та зауважила, що доступ до Web of Science розкриває нові можливості у розвитку наукової діяльності університету.






Немає коментарів:

Дописати коментар