12 грудня 2018 р.

Семінар "Інформаційний простір бібліотек: нові технології - нові можливості"

   Семінар методичного об'єднання бібліотек структурних підрозділів Вінницького національного аграрного університету відбувся в читальному залі №1 11 грудня 2018р. Бібліотечний семінар був частиною програми наради з директорами, головними бухгалтерами коледжів та засідань методичних об'єднань Вінницького національного аграрного університету.

   Учасників наради привітали Президент університету Г. М. Калетнік та ректор В. А. Мазур. У своїй промові Григорій Миколайович наголосив, що лише за узгодженої спільної системи організації роботи бібліотек, навчально-виховного процесу, фінансово-господарської діяльності та бухгалтерського обліку університету та його структурних підрозділів ВНАУ буде розвиватися та утверджувати свій авторитет і статус.
   Актуальними були доповіді і директора бібліотеки Світлани Лутковської та директора ННЦ Тетяни Корпанюк. Вони розкрили особливості роботи АБІС "СОФІЯ" та  АСУ "СОКРАТ", які забезпечують автоматизацію навчально-виховного та наукового процесів в університеті.

    Завідуюча відділу комплектування та обробки літератури бібліотеки університету Людмила Щербатюк довела до відома зав. бібліотек коледжів інформацію про правильність ведення документів обліку бібліотечного фонду. Приємним було те, що бібліотекарі ставили питання на тему оформлення книг взамін загублених, подарункових видань та інші, так як найближчим часом у них мають бути проведені переобліки фондів.
  Головний бібліотекар служби інформатизації та автоматизації бібліотечних процесів Наталя Латуша виступила з темою "Електронні архіви документів". У виступі було рекомендовано розмістити гіперпосилання на корисні електронні ресурси, розглянуто технологію імпортування публікацій до репозиторію. Питання ведення репозиторію є першочерговим для навчальних закладів згідно вимог Міністерства освіти і науки України про обов'язкову наявність електронних бібліотек.
   Оскільки на часі гостро стоїть питання наукометрії та наукової діяльності бібліотек, директор бібліотеки С. М. Лутковська ознайомила присутніх з новим аспектом діяльності бібліотеки ВНАУ - робота в наукометричних базах Scopus і Web of Science, доступ до яких отримали Вінницький національний аграрний університет та чотири його коледжі. Майстер-клас по роботі з наукометричними базами провели бібліотекарі Вікторія Коваленко та Наталя Латуша.


Немає коментарів:

Дописати коментар