19 липня 2018 р.

Заняття з наукометрії.

   В читальному залі №1 бібліотеки ВНАУ відбулися ряд занять з питань наукометрії. Гол. бібліотекар Наталія Латуша та методист бібліотеки Вікторія Коваленко поділились з колегами досвідом роботи в наукометричних базах даних Scopus та Web of Science, присвоєння ідентифікаторів автора, показали як визначається індекс Хірша науковця та імпакт-фактор журналу.


   Наукометричні дані широко застосовуються на різних рівнях для вирішення проблем управління науковою діяльністю, в тому числі для укладання рейтингів університетів.
   На презентації було розгянуто профілі наших викладачів в різних системах, профілі ВНАУ, порядок реєстрації в Orcid та ResearcherID.
       Вікторія Коваленко та директор бібліотеки Наталія Дудкевич розповіли колективу про  Міжнародну науково-практичну конференцію "Бібліотеки закладів вищої освіти: досвід та перспективи", яка проходила   4 - 6 липня 2018 р. на базі Наукової бібліотеки ОНУ ім.І.І. Мечникова. Присутні з цікавістю слухали про нові підходи в бібліотечній справі, нову техніку для сканування книг, іноземні видавництва та досвід роботи інших бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар