26 вересня 2017 р.

Методичне об'єднання: здобутки, напрями, актуальні питання

   Семінар методичного об'єднання бібліотек аграрного напряму Вінницької області відбувся 26 вересня у приміщенні читального залу бібліотеки ВНАУ. Співробітники вітали гостей - бібліотекарів Могилів-Подільського технолого-економічного коледжу, Тульчинського коледжу ветеринарної медицини, Ладижинського коледжу, Інституту кормів УААН, Технологічно-промислового коледжу.
   Зі вступним словом виступила т. в. о. директора бібліотеки ВНАУ Дудкевич Н. Г. Наталія Григорівна побажала усім продуктивного дня та привітала з наступаючим професійним святом.
  
Заступник директора Заквацька О. П. ознайомила  присутніх з книгою, яка була присвячена 35-річчю ВНАУ - "Вінницький національний аграрний університет: становлення і розвиток". Присутні також з задоволенням переглянули відео-ролик, присвячений 35-річчю бібліотеки ВНАУ.
   З темою "Здобутки, напрями роботи та актуальні питання відділу обслуговування" виступила зав. відділу обслуговування Крючкова І. С. Ірина Сергіївна підкреслила плюси та мінуси автоматизованих бібліотечних процесів, зокрема видачі літератури, формування комплекту підручників; ознайомила з масовою роботою бібліотеки.
Досвідом формування інформаційної культури у студентів ВНАУ поділилася зав. інформаційно-бібліографічного відділу Шевчук О. А.
   Зав. відділу комплектування Щербатюк Л. С. у своєму виступі "Комплектування бібліотечних фондів електронними ресурсами" наголосила на тому, що ми можемо активно використовувати веб-сайти, які надають вільний доступ до повнотекстових видань та підкріплювати їх в корисні посилання на наших веб-сайтах.
   З темою "Підвищення кваліфікації, як професійний розвиток бібліотечних фахівців" виступила т.в.о. директора бібліотеки Дудкевич Н. Г. Було представлено фото з семінарів, конференцій, тренінгів, які відбувались у нашому вузі та в інших бібліотеках.
  
Методист бібліотеки Вікторія Коваленко проаналізувала роботу бібліотек методичного об'єднання.
   На завершення був проведений практикум по створенню бібліотечного блогу. Кожен бібліотекар методичного об'єднання створив блог бібліотеки свого коледжу. Гол. бібліотекар Наталя Латуша та методист Вікторія Коваленко поділились досвідом з ведення блогу: наповнення, додавання гаджетів, створення сторінок.


Немає коментарів:

Дописати коментар