9 червня 2020 р.

Онлайн вебінари щодо нових можливостей платформи Web of Science



З ініціативи проректора з наукової та інноваційної діяльності ВНАУ Інни Гончарук, задля покращення володіння навиками та розкриття нових можливостей платформи міжнародної наукометричної бази Web of Science, з 2 по 5 червня 2020 року науковою бібліотекою ВНАУ було організовано для науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів університету та педагогічних працівників коледжів ВНАУ прослуховування циклу онлайн вебінарів від Clarivate Analytics.

У ВНАУ велика увага приділяється забезпеченню всіма необхідними складовими задля покращення умов здійснення науково-дослідної роботи вченими. Саме тому, ВНАУ виграв конкурс на забезпечення доступу до міжнародних наукометричних баз даних Web of Science і Scopus за рахунок державного бюджету. 29 травня 2020 року Міністерством освіти і науки України був підписаний наказ про продовження доступу до міжнародних наукометричних баз даних Scopus та Web of science для всіх державних та комунальних вишів і наукових установ України. Наразі МОН домовилося з компаніями, що надають доступ до баз даних, про передплату Web of Science на 1 рік, а Scopus – на 9 місяців. Але у майбутньому ці терміни планується продовжити відповідно до показників активності користування базами та наявності бюджетних коштів. Тому такі заняття є досить важливими, адже підвищують рівень знань та сприяють активізації використовувати можливості міжнародних наукометричних баз даних.

Експерт з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії  Clarivate Analytics в Україні Ірина Тихонкова, ознайомила всіх слухачів курсів із новим інтерфейсом платформи Web of Science Core Collection та доступними функціями. Розповіла про використання профілю установи, можливості аналітичного інструменту InCites, критерії якості наукових видань, роль авторів, рецензентів, членів редколегії та ін. По завершенню онлайн вебінарів, всі учасники курсів змогли отримати відповіді на запитання, які виникали під час проведення вебінарів та викликали жваву дискусію.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар