5 грудня 2019 р.

Методичний день в бібліотеці



05 грудня 2019 року в бібліотеці Вінницького національного аграрного університету відбувся методичний день. Цей день для бібліотекарів був інформативним і насиченим.

Основна увага була звернена на планування роботи бібліотеки на 2020 рік. В обговоренні взяли участь методист – Наталія Непорочна та завідувачі відділами бібліотеки: Л. С. Щербатюк, О. А. Шевчук, І. С. Крючкова, Г. М. Калінкіна. Піднімалися питання нових форм роботи в бібліотеці та ін.
Методист Наталія Непорочна провела огляд нової професійної преси, де інформувала про організаційну культуру бібліотек, створення бібліотечних он-лайн ігор, використання теорії поколінь у роботі бібліотеки закладу вищої освіти та ін.
Головний бібліотекар служби інформатизації та автоматизації бібліотечних процесів Наталя Латуша познайомила присутніх з новим тестовим сервісом для науковців Open Ukrainian Citation Index (OUCI). Програмний продукт розроблений фахівцями Державної науково-технічної бібліотеки був представлений в МОН 12 листопада 2019 р. Проект OUCI є кроком України до інтеграції у світову наукову спільноту, адже він побудований на відкритих цитуваннях. На зібрані бібліотекарі ВНАУ говорили чим корисний сервіс для науковців та чим відрізняється від відомих міжнародних наукометричних баз. Розглянули переваги та недоліки OUCI при пошуку інформації та в отриманих результатах. Було підкреслено що в результаті пошуку програма виводить інформацію про знайдені публікації, що представлені в базах Scopus, Web of Science, наукових фахових виданнях (категорії А та Б) та має функцію фільтрування, що є дуже зручно для науковця який шукає нові результати досліджень.
Під час підведення підсумків методичного дня виникла цікава жвава розмова, обмін думками та досвідом. Присутні підкреслили для себе багато нового і корисного.

Немає коментарів:

Дописати коментар