28 вересня 2018 р.

Семінар МО бібліотек аграрного напряму Вінницької області

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у Вінницькому національному аграрному університеті відбувся семінар методичного об’єднання бібліотек аграрного напряму Вінницької області «Основні напрями розвитку сучасних бібліотек». 

Від імені Президента університету Григорія Миколайовича Калетніка та ректора вузу Віктора Анатолійовича Мазура учасників семінару привітала Любов Михайлівна Спірідонова – проректор  з виховної роботи та гуманітарної політики.
З вітальним словом до колег звернулася в. о. директора бібліотеки Світлана Михайлівна Лутковська, окресливши  сучасну парадигму бібліотечного обслуговування. У доповіді «Інформаційний простір бібліотек: нові технології – нові можливості» С. Лутковська звернула увагу  на регламент роботи Національного репозитарію академічних текстів. Також у доповіді було зазначено про необхідність інформатизації сучасної бібліотеки.
     Присутні з цікавістю слухали колегу з ОУНБ ім. Тімірязєва Тетяну Марченко, яка поділилася  досвідом роботи обласної книгозбірні та виразила свою думку про сучасну роль бібліотеки в місті, в країні, в світі.



Головний бібліотекар Н. М. Латуша у своїй доповіді «Наукометрія: нові аспекти діяльності бібліотек» висвітлила  можливості роботи в наукометричних базах, таких як Google Scholar, Scopus,  Web of Science, довела важливість компетентності бібліотекаря  з питань наукометрії.


Згідно постанови КМ від 22 березня 2017 р. № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації» процес переведення фонду бібліотеки на УДК турбує всіх бібліотекарів. Доречними були рекомендації методиста бібліотеки ВНАУ В. А. Коваленко щодо алгоритму переведення бібліотечного фонду.

По темі інвентаризації бібліотечних фондів, що є не менш актуальною в бібліотечній справі,  виступила зав. відділу книгозберігання Г. М. Калінкіна. З доповіддю «Ведення документів обліку бібліотечного фонду» виступила зав. відділу комплектування Л. С. Щербатюк, звертаючи увагу на офіційні документи, стандарти, демонструвала наявну бібліотечну документацію.
 Присутні колеги з бібліотек коледжів подякували організаторам за проведений семінар на якому вони почули багато корисного.




Немає коментарів:

Дописати коментар