31 березня 2017 р.

Методичний день


   31 березня в бібліотеці ВНАУ відбувся методичний день. Методист бібліотеки Вікторія Коваленко повідомила колектив про постанову Кабітету Міністрів України від 22 березня 2017 р. "Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації."


   Нагадаємо, що Універсальна десяткова класифікація (УДК) - це міжнародна класифікаційна система, яку застосовують понад 130 країн світу. До цього часу в Україні паралельно використовували дві класифікаційні системи ББК та УДК.
Бібліотека ВНАУ використовує класифікаційну систему ББК, а тому нас чекає велика робота по переведенню фонду на УДК.
   Вікторія поділилася своїми знаннями про національну бібліографію України, яка була темою її дипломної роботи. Ми щиро вітаємо наших колег Коваленко Вікторію, Дубчак Світлану та Савіну Аллу із отриманням диплому "Книгознавство. Бібліотекознавство. Бібліографія".
  
Напередодні Дня сміху бібліотекарі згадали про українського письменника Леоніда Івановича Глібова. Широке визнання в українській літературі Глібов здобув як байкар. Прослухавши декілька байок розуміємо, що їх тематика не старіє і людська сутність незмінна.

Немає коментарів:

Дописати коментар