16 лютого 2017 р.

110-річниця від дня  народження 

ОУНБ ім. К. А. Тімірязева

           15 лютого 2017 року Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязева відзначала свій 110-річний ювілей.
           На свято були запрошені численні гості: партнери, колеги з інших бібліотек, представники місцевих органів влади, Верховної Ради, міністерства культури.
           Працівниками бібліотеки було підготовлено багато яскравих книжкових виставок, презентацій, стенгазету, яка розповідає про важливі віхи становлення та розвитку "Тімірязєвки".

       
      Лунали музичні поздоровлення, вітання з побажаннями продовжувати свої гарні традиції, робити свій посильний внесок для розвитку культури і просвітництва в житті Вінниці та Вінниччини.
       На свято від нашої бібліотеки були запрошені директор М.  Кондратова та головний бібліограф Н.  Дудкевич.



7 лютого 2017 р.

Книжкові подарунки від Олександра Мороза

   2 лютого Вінницький національний аграрний університет відвідав екс-голова Верховної Ради України Олександр Мороз.
   Народний депутат України І-V скликань, член Конгресу українських літераторів, автор 20-ти книг, лауреат 7-ми міжнародних літературно-мистецьких премій та кількох телерадіофестивалів Олександр Мороз  разом із Президентом ВНАУ Григорієм Калетніком завітали до нашої читальної зали.

   Приємним подарунком для читачів нашої бібліотеки стали нові книги Олександра Мороза "До булави треба голови" та "Повітряний змій" в кількості 22-х примірників.
   Збірка віршів "Повітряний змій" є, по суті, продовження його творчого доробку, в ній зібрані поезії та переклади, зроблені за два останні роки. Збірка цікава тим, що поет "не вигадував", а брав прямо з життя як життєйські ситуації, так і героїв, що діяли і діють у них.
   Книга "До булави треба голови" розповідає, або запитує, чому в Україні живеться не так, як годиться б? Що є причиною не кращої дійсності? Що слід зробити для необхідних змін? Відповіді на ці питання дає автор, пропонуючи небайдужому читачеві аналітичні матеріали, коментарі, репліки.

3 лютого 2017 р.

День відкритих дверей у Вінницькій ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва

   2 лютого обласна книгозбірня відзначала 110-річчя з часу свого заснування.
   Читачі та гості бібліотеки ознайомились з наступними книжковими та фотовиставками:
- "Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва на історичних паралелях";
- "Бібліотекар пропонує";
- "Присвята книзі і слугам її мудрості";
- "Книга - Бібліотека - Читач";
- "З фондів головної книгозбірні Поділля";
- "Як це було: творчі зустрічі з редакціями газет".
   Від нашої бібліотеки на святі були заст. директора Олена Заквацька та гол. бібліотекар Олена Добриднюк. Зустрілися бібліотекарі з гол. редактором газети "Порадниця" Тетяною Власюк, яка презентувала часопис "Порадницька гостина. Історії життя та успіху".


Презентація нової книги Павла Амітова

"Подлая война"

   Зустріч з дончанином, письменником-шестидесятником Павлом Амітовим відбулася 2 лютого у бібліотеці Донецького національного університету ім. В. Стуса. Автор книги розповів про свій життєвий шлях, про події, свідком яких він був. Історичні екскурси в книзі є поясненням причин ситуації, яка склалась на сході України.


Присутні студенти та гості задавали питання, їх цікавили прогнози на майбутнє. Від бібліотеки ВНАУ присутніми були гол. бібліограф Наталя Дудкевич та гол. бібліотекар Наталя Латуша.













Авторська презентація книги філолога, публіциста, політика Павла Амітова «Підла війна» відбулася також у  обласній бібліотеці ім. Тімірязєва, яка в цей день святкувала  110-річчя з часу заснування.